Kina će promicati visokokvalitetni razvoj u očuvanju močvara: Xi

Foto: Xinhua

Kina će težiti modernizaciji sklada između čovječanstva i prirode i promicati visokokvalitetan razvoj u svrhu očuvanja močvara, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping u subotu.

Xi je to rekao kada je održao govor putem videa na ceremoniji otvaranja 14. Sastanka Konferencije ugovornih stranaka Ramsarske konvencije o močvarama (COP14) u kineskom Wuhanu i švicarskoj Ženevi.

“Kina je nedavno izradila plan rasporeda nacionalnih parkova. Prema planu, Kina će odrediti niz nacionalnih parkova, koji će činiti oko 10 posto kopnene površine zemlje”, rekao je Xi, dodajući da će oko 11 milijuna hektara močvarnih područja biti uključeno u sustav nacionalnih parkova.

Prema Xiju, u Kini će se provesti nacionalni plan očuvanja močvara i veliki projekti očuvanja. Također, Kina će promicati međunarodnu razmjenu i suradnju kako bi zaštitila četiri rute migracije ptica koje prolaze kroz Kinu i kako bi izgradila međunarodni centar za mangrove u Shenzhenu.

Xi je primijetio da je Kina povećala površinu močvara na 56,35 milijuna hektara, uspostavila sustav zaštite i donijela Zakon o očuvanju močvara.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.