Kina će se držati dinamične politike nulte borbe protiv COVID-a, optimizirati mjere odgovora: zdravstveni dužnosnik

Kina će nastaviti svoju dinamičnu politiku nulte borbe protiv COVID-a i nastaviti optimizirati svoje mjere odgovora kako bi osigurala da odgovor zemlje na pandemiju bude više znanstveno utemeljen i ciljan, rekao je zdravstveni dužnosnik u subotu.

Kontrola COVID-19 u Kini suočava se sa složenom situacijom, s primjetnim oživljavanjem regionalnih epidemija i klaster infekcija prijavljenih u nekoliko gradova, rekao je Hu Xiang, dužnosnik nacionalne uprave za prevenciju i kontrolu bolesti, na konferenciji za novinare održanoj u Pekingu.

Međutim, situacija je općenito pod kontrolom u cijeloj zemlji, s autonomnom regijom Xinjiang Uygur i autonomnom regijom Unutarnja Mongolija koje su postigle konkretan napredak u suzbijanju virusa, a epidemije u drugim pokrajinama kao što su Guangdong, Fujian, Heilongjiang, Hebei i Henan postupno su se stabilizirale, rekao je Hu.

Što se tiče zabrinutosti javnosti zbog zlouporabe mjera suzbijanja epidemije, Tuo Jia, još jedan dužnosnik iz administracije, rekao je da je primijećeno da su neke regionalne vlasti usvojile jednostavne mjere za suzbijanje virusa, poput provedbe politike nediferencirane karantene i širenja ograničenja putovanja.

Takvo ponašanje predstavlja besmislene formalnosti i birokratizam, te je u suprotnosti sa zahtjevima znanstvene i ciljane kontrole epidemije i koordinacije odgovora na COVID-19 s gospodarskim i društvenim razvojem, rekao je Tuo, dodajući da će nadležna tijela osigurati da nadležni odjeli isprave takvo ponašanje na vrijeme i kazne one koji to ne učine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.