Xi i predsjednik Madagaskara razmijenili čestitke povodom 50. obljetnice diplomatskih veza

Foto: Visual People

Kineski predsjednik Xi Jinping u nedjelju je s predsjednikom Madagaskara Andryjem Rajoelinom razmijenio čestitke povodom 50. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja.

Od uspostave diplomatskih veza prije pet desetljeća, odnosi Kine i Madagaskara razvijaju se na zdrav i stabilan način, bez obzira na razvoj međunarodnog okruženja, napisao je Xi u poruci.

Xi je napisao kako pridaje veliku važnost razvoju odnosa Kine i Madagaskara te je voljan surađivati s Rajoelinom kako bi godišnjicu iskoristili kao priliku za kontinuirano promicanje prijateljske suradnje između dviju zemalja, radi ostvarenja dobrobiti za obje zemlje i njihove narode.

Rajoelina je napisao da su Madagaskar i Kina od uspostave diplomatskih odnosa prije 50 godina produbili prijateljsku suradnju u raznim područjima, što je dalo plodonosne rezultate.

Napominjući kako je sveobuhvatno kooperativno partnerstvo obilježeno iskrenošću, prijateljstvom, uzajamnim poštovanjem, uzajamnim povjerenjem i podrškom, Rajoelina je napisao da je Madagaskar spreman surađivati s Kinom na izgradnji još bliže zajednice koja dijeli budućnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.