Dužnosnik: Kina će poticati otvaranje javne nabave na visokoj razini

Foto: VCG

Kina će aktivno i produktivno promicati otvaranje javne nabave na visokoj razini kako bi optimizirala poslovno okruženje, rekao je dužnosnik u ponedjeljak.

Država će poboljšati transparentnost javne nabave kako bi zaštitila legitimna prava i interese dobavljača u skladu sa zakonom, rekao je Xu Hongcai, zamjenik ministra financija, na Kineskom međunarodnom forumu o javnoj nabavi održanom tijekom petog Kineskog međunarodnog uvoznog sajma.

Vrijednost nabave nacionalne vlade porasla je sa 100,9 milijardi juana (oko 13,96 milijardi američkih dolara) u 2002. na 3,64 bilijuna juana u 2021., rekao je Xu, dodajući kako je brojka u 2002. činila 4,6% nacionalne fiskalne potrošnje, dok je 2021. taj udio porastao na 10,1%.

Xu je rekao da Kina produbljuje međunarodnu komunikaciju i suradnju u području državne nabave i jača izgradnju platforme za međunarodnu suradnju.

Kina nastoji surađivati sa svim stranama na izgradnji golemog međunarodnog tržišta javne nabave koje uključuje pošteno natjecanje i uzajamnu korist, rekao je Xu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.