Kina će povećati broj močvara do 2025.

default

Foto: VCG

Nacionalna uprava za šume i travnjake rekla je kako će Kina poduzeti više inicijative u promicanju visokokvalitetnog razvoja globalnog očuvanja močvara u skladu s Ramsarskom konvencijom i Deklaracijom iz Wuhana objavljenom na konferenciji COP14 u nedjelju.

Kina će izgraditi više nacionalnih močvarnih parkova, provoditi znanstvenu zaštitu močvara, izgraditi pravni i institucionalni sustav za zaštitu močvara i izgraditi Međunarodni centar za mangrove u Shenzhenu, rekao je Tan Guangming, zamjenik voditelja Nacionalne uprave za šume i travnjake.

“Ukupan broj prirodnih rezervata močvarnog tipa u Kini dosegnuo je više od 2200, dok je 11 milijuna hektara močvarnih područja također uključeno u sustav nacionalnih parkova”, rekao je Tan.

Rekao je da će do 2025. stopa zaštite močvara u Kini dosegnuti 55%, uz dodavanje 20 novih močvara od međunarodne važnosti i 50 močvara od nacionalne važnosti.

Rekao je kako će Kina uvesti sustav kontrole za ukupnu površinu močvarnih područja i izgraditi prvi svjetski “međunarodni centar za mangrove” za očuvanje mangrova, pružajući usluge i pomoć svim stranama, posebno zemljama u razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.