Xi čestitao Međunarodnoj organizaciji za bambus i ratan na 25. obljetnici

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je u ponedjeljak pismo čestitke povodom proslave 25. godišnjice Međunarodne organizacije za bambus i ratan i Drugog globalnog kongresa za bambus i ratan.

Od osnutka, organizacija je predana zaštiti, razvoju i korištenju resursa bambusa i ratana te je igrala konstruktivnu ulogu u promicanju globalne zaštite okoliša, kao i održivog razvoja, napisao je Xi.

Kineska vlada i organizacija udružile su snage u provedbi Globalne razvojne inicijative i zajednički pokrenule inicijativu Bambus kao zamjena za plastiku kako bi potaknule zemlje da smanje onečišćenje plastikom, odgovore na klimatske promjene i ubrzaju provedbu UN-ovog Programa za održivi razvoj 2030., napisao je.

Xi je naglasio da Kina snažno promiče ekološki napredak i slijedi razvojni koncept skladnog suživota između čovjeka i prirode.

Kina je voljna nastaviti raditi sa svim stranama na izgradnji zajednice života za čovjeka i prirodu, kao i čiste i lijepe domovine za buduće generacije, napisao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.