FFOS: “Shakespeare and the Digital Humanities” – predavanje Dr. Csabe Maczelke

Odsjek za engleski jezik i književnost i Centar za popularnu kulturu Filozofskog fakulteta u Osijeku pozivaju sve zainteresirane na predavanje o digitalnoj humanistici koje će održati izv. prof. dr. sc. Csaba Maczelka s Instituta za engleski jezik pri Sveučilištu u Pečuhu, Mađarska.

Predavanje će se održati na Filozofskom fakultetu u Osijeku u srijedu, 9. studenoga 2022. u dvorani 60 u 12.30 sati.

U predavanju, dr. Maczelka će govoriti o rastućem interesu i pojavnosti digitalne humanistike, kao zanimljivog, ali i zbunjujućeg te osporavanog koncepta. Predavanje treba uvesti slušatelje u ovo interesantno područje, razmatrajući definiciju, povijest razvitka i trenutni status digitalne humanistike kao discipline.

S obzirom na to da je književnost uža specijalnost dr. Maczelke, naglasak će biti na digitalnoj povijesti i teoriji književnosti te načinima na koje je digitalna tehnologija promijenila proučavanje tekstova. predavač će se osvrnuti na očekivanja koja se vežu iz ovo polje, osobito na očekivanja revizije tradicionalnog kanona.

Slušatelji će biti uvedeni u cijeli niz aktualnih i ranijih projekata kao ilustraciju određenih kritičkih i historiografskih tendencija, a pri tome će Shakespeare imati središnju ulogu. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.