Glasnogovornik: Suradnja između Kine i EU-a nadmašuje konkurenciju

Foto: Visual People

Između Kine i Europske unije (EU-a) postoji konkurencija, ali suradnja daleko nadmašuje konkurenciju, rekao je u utorak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova, pozivajući EU da promatra bilateralne odnose na objektivan i racionalan način.

Glasnogovornik Zhao Lijian navedeno je rekao tijekom dnevne tiskovne konferenciji kada su ga upitali za komentar nedavne izjave visokog predstavnika EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepa Borrella o Kini.

Posljednjih je godina trgovina između Kine i EU-a dosegla nove vrhunce, a dvije strane održavaju komunikaciju i koordinaciju u međunarodnim i regionalnim pitanjima, rekao je Zhao.

“Činjenice su dokazale da Kina i EU dijele opsežne zajedničke interese, dugoročne temelje za suradnju i visoko komplementarne razvojne prednosti”, rekao je glasnogovornik, napominjući kako postoji konkurencija između Kine i EU-a, ali suradnja daleko nadmašuje konkurenciju i određena je konkurencija između Kine i EU-a zdrava i pogodna za ubrzanje njihova razvoja.

Pozvao je EU da promatra odnose Kine i EU-a na objektivan i racionalan način, surađuje s Kinom kako bi shvatili glavni tok odnosa Kine i EU-a i ključne značajke uzajamno korisne suradnje, zajednički rješavali globalne izazove i pružili više stabilnosti i pozitivne energije promjenjivom svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.