Izaslanik na klimatskoj konferenciji: Kina će surađivati s međunarodnom zajednicom na promicanju globalnog upravljanja klimom

Kina je voljna surađivati s međunarodnom zajednicom na promicanju sveobuhvatne, uravnotežene i učinkovite provedbe Pariškog sporazuma, rekao je kineski izaslanik u utorak.

Kina provodi nacionalnu strategiju za rješavanje klimatskih promjena, zajedničkog izazova i krize s kojom se čovječanstvo suočava i nepokolebljivo slijedi put ekološkog prioriteta te zelenog i niskougljičnog razvoja, rekao je Zhao Yingmin, voditelj kineskog izaslanstva na 27. sastanku Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama.

Zhao, također zamjenik kineskog ministra ekologije i okoliša, navedeno je rekao na sastanku o Izvješću o klimi i zemaljskom razvoju Kine koje je objavila Svjetska banka.

Zhao je rekao da Kina tržište ugljičnog dioksida smatra važnim alatom klimatske politike i aktivno promiče izgradnju nacionalnog tržišta za trgovanje ispuštanjima ugljičnog dioksida. Nacionalno je tržište ugljičnog dioksida 16. srpnja 2021. službeno pokrenulo internetsko trgovanje, pokrivajući 4,5 milijardi tona emisija stakleničkih plinova godišnje, što ga čini najvećim svjetskim tržištem ugljika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.