Kineski izaslanik: Razvijene zemlje trebaju ispuniti obećanje o financiranju klimatskih promjena

Foto: Visual People

Razvijene zemlje trebale bi ispuniti svoje obećanje o osiguravanju 100 milijardi američkih dolara za financiranje klimatskih promjena što je prije moguće i izraditi plan za udvostručenje fonda za prilagodbu, rekao je u utorak posebni izaslanik Kine za klimatske promjene Xie Zhenhua.

Xie, također posebni predstavnik kineskog predsjednika Xi Jinpinga, navedeno je rekao tijekom obraćanju samitu o klimatskim promjenama na 27. sjednici Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama održanoj u egipatskom obalnom gradu Sharm El-Sheikhu.

Suočavajući se s teškim izazovima koje predstavljaju česti ekstremni vremenski događaji koji su uzrokovali velike gubitke na svim kontinentima i izbijanjem energetske i prehrambene krize ove godine, multilateralizam, solidarnost i suradnja ostaju jedini izlaz iz nevolje, rekao je Xie.

Kina se nada da će razvijene zemlje ispuniti svoje obećanje o osiguravanju 100 milijardi američkih dolara što je prije moguće i izraditi plan za udvostručenje financiranja prilagodbe kako bi se povećalo međusobno povjerenje i zajedničko djelovanje Sjevera i Juga, rekao je Xie.

“Spremni smo surađivati sa svim stranama kako bismo se pridržavali multilateralizma, izgradili pošten i razuman globalni sustav upravljanja klimom uz uzajamno korisnu suradnju i dali veći doprinos suočavanju s izazovima koje nameću globalne klimatske promjene”, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.