Kineski međunarodni uvozni sajam snažan je dokaz kineskog širenja otvaranja prema svijetu

Foto: VCG

Učinci Kineskog međunarodnog uvoznog sajma se sve jasnije vide nakon početka petog Kineskog međunarodnog uvoznog sajma, a kineska temeljna politika inzistiranja na širenju otvaranja prema svijetu privukla je pozornost brojnih europskih zemalja.

Generalni konzul Grčke u Šangaju Georgios Partheniou rekao kako je na ovom Sajmu sudjeluje 12 grčkih poduzeća, a neprekidno učešće Grčke pokazuje kako njegova zemlja cijeni ovu manifestaciju, kao i volju za promocijom svojih proizvoda na kineskom tržištu.

Glavni urednik bugarske web-stranice „Pogledinfo“ Rumen Petkov je rekao kako ovogodišnji uvozni sajam još jednom svijetu pokazuje kako je razdruživanje od Kine o kojem govore pojedini zapadni političari misao iz hladnog rata koja danas nema nikakav značaj. Slobodna trgovina i suradnja koja donosi zajedničke interese kakvu promiče Kina mnogo je vrjednija od protekcionizma i sučeljavanja.

Ekonomist iz Ukrajine Serdečnji Oleksandr je rekao da je bolest COVID-19 tijekom protekle dvije godine ozbiljno oslabila globalno gospodarstvo. Kina naglašava da će unaprijediti produbljivanje međunarodne suradnje među raznim zemljama, kako bismo zajedničko stvorili novu snagu za svjetski razvoj, što će vjerojatno igrati važnu ulogu obnovi globalnog gospodarstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.