Wang Yi: Poboljšanje kinesko-australskih veza služi interesima obje zemlje

Foto: Visual People

Poboljšanje kinesko-australskih odnosa služi temeljnim interesima obje zemlje i ispunjava zajednička očekivanja dvaju naroda i međunarodne zajednice, rekao je u utorak kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi.

Wang je navedeno rekao tijekom telefonskog razgovora s australskom ministricom vanjskih poslova Penny Wong na njezin zahtjev.

Wong je rekla da Australija i Kina u posljednje vrijeme održavaju učinkovitu komunikaciju i kontakte. Uz neprekidne napore, bilateralni odnosi zabilježili su pozitivne promjene.

Australija će se nastaviti pridržavati politike jedne Kine i razvijati stabilnije i uzajamno korisne odnose s Kinom na temelju uzajamnog poštovanja, rekla je, dodajući kako zdrav odnos Australije i Kine nije nespojiv sa zaštitom nacionalnih interesa.

Sa svoje strane, Wang je rekao kako bi se dvije države trebale nastaviti pridržavati konsenzusa o osnovnoj orijentaciji sveobuhvatnog strateškog partnerstva, održavati duh uzajamnog poštovanja, tražiti zajednički jezik uz odlaganje razlika i raditi prema cilju uzajamne dobrobiti i obostrano korisnih rezultata.

Dvije bi zemlje trebale zajednički dati pozitivan doprinos rješavanju aktualnih globalnih izazova, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.