FFOS: „Naređujem u ime naroda! Poslušnost građana RH i svijeta u doba pandemije“

U petak, 11. studenoga 2022., u 18.00 sati na Filozofskom fakultetu Osijek (učionica 54, II. kat) održat će se prvo javno predavanje i rasprava u sklopu internog znanstvenoistraživačkog projekta „Društva i bolesti: odgovori na zdravstvene krize u modernoj i suvremenoj povijesti“.

Predavanje pod nazivom „Naređujem u ime naroda! Poslušnost građana RH i svijeta u doba pandemije“ održat će doc. dr. sc. Dino Krupić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Osijek. Ulaz je za sve zainteresirane slobodan. Predavanje će se moći pratiti i putem YouTube-kanala projekta. Više informacija o projektu moguće je pronaći na njegovoj službenoj mrežnoj stranici https://dib.ffos.hr/.

Do pronalaska cjepiva jedini oblik obrane od opasne zarazne i lako prenosive bolesti jest – socijalna distanca. Protekle dvije godine vlade diljem svijeta donosile su mjere kojima su se propisivale preporuke ili zabrane okupljanja. Te odluke donosile su se na različit način i polučili su različite rezultate. Cilj je ovog predavanja usporediti relevantne podatke za RH u odnosu na ostale zemlje u svijetu i naglasiti razlike u načinu provođenja istih u svrhu suzbijanja pandemije te dati pregled istraživanja psiholoških obilježja ljudi koji su se pridržavali preporučenih mjera.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.