Izaslanik: Kina će postupno povećati sposobnost kontrole ispuštanja metana

Foto: Visual People

Kina će postupno povećati sposobnost kontrole ispuštanja metana, rekao je u utorak Xie Zhenhua, posebni predstavnik kineskog predsjednika Xi Jinpinga i posebni kineski izaslanik za klimatske promjene.

Xie je navedeno rekao prilikom prisustvovanja na događanju visoke razine, “Vrijeme je za sprint: Ciljanje ispuštanja metana”, koji je Svjetska banka organizirala kao popratni događaj 27. zasjedanja Konferencije stranaka u Okvirnoj konvenciji o klimatskim promjenama Ujedinjenih naroda.

Rekao je kako Kina pridaje veliku važnost kontroli ispuštanja metana, provodeći niz mjera u sektorima ugljena, nafte i prirodnog plina, poljoprivrede i zbrinjavanja otpada.

Dodao je kako Kina istovremeno potiče korištenje tržišnih mehanizama radi poticanja poduzeća na kontrolu ispuštanja metana.

“Kina je voljna pojačati komunikaciju i razmjene s drugim zemljama radi suradnje u kreiranju politika, inovacijama i primjenama tehnologije za kontrolu ispuštanja metana te davanja zajedničkog doprinosa borbi protiv globalnih klimatskih promjena”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.