Kineske optimizirane mjere odgovora na COVID-19 temeljene na praktičnom iskustvu, podaci: zdravstveni dužnosnik

Kineski zdravstveni dužnosnik rekao je u subotu da je 20 novoobjavljenih mjera o prevenciji i kontroli epidemije dobro zamišljeno na temelju velikog praktičnog iskustva i povezanih podataka o procjeni.

Na temelju devetog izdanja državnih protokola za kontrolu COVID-19, ove mjere, koje su objavljene u petak, optimizirale su i prilagodile odgovor na COVID-19 u područjima uključujući upravljanje i kontrolu osoba s rizikom od potencijalne infekcije, medicinske usluge i cijepljenje, među ostalim, navodi Chang Jileu, zamjenik voditelja Ureda za prevenciju i kontrolu bolesti pri Nacionalnom zdravstvenom povjerenstvu (NHC).

Na tiskovnoj konferenciji zajedničkog mehanizma Državnog vijeća za prevenciju i kontrolu protiv COVID-19, Lei Haichao, zamjenik voditelja NHC-a, dodao je da su ove mjere usmjerene na učinkovito suzbijanje virusa, dok se njegov utjecaj na gospodarski i društveni razvoj i javnost svede na minimum, usluge ključne za živote ljudi.

Prema Leiju, 20 mjera može pomoći u preusmjeravanju ograničenih resursa odgovora na epidemiju na ljude i područja s većim rizikom prijenosa virusa. Na taj način izbijanje se može zaustaviti što je brže moguće uz minimalne troškove.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.