Kineski šoping festival Dan samaca prava je blagodat za kupce širom svijeta

Foto: VCG

Pokrenut 2009., festival kupnje “Double 11” koji se održava jednom godišnje razvio se u jedan od najočekivanijih događaja za kupovinu u Kini, a također i bogat izvor prihoda za globalne robne marke, jer sve više kineskih potrošača odlučuje trošiti novac na uvezenu robu i usluge.

Podaci kineskog giganta e-trgovine JD.com pokazali su da je prvog dana pretprodaje za veliki internetski prodajni događaj vrijednost narudžbi proizvoda na njegovoj globalnoj platformi robnih marki porasla 178 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Još jedan veliki tržišni igrač Tmall rekao je da je više od 1600 novih inozemnih brendova po prvi put sudjelovalo u promotivnim aktivnostima “Double 11”, mameći potrošače tisućama ograničenih izdanja novih proizvoda.

U nedjelju je Wan Lin, glavni izvršni direktor Cainiao Networka, globalne industrijske internetske tvrtke i logističkog ogranka Alibaba grupe, rekao medijima da se tijekom ovogodišnjeg izdanja “Double 11” očekuje da će Cainiao isporučiti više od 200 milijuna paketa kupcima na kućni prag. širom svijeta, oborivši novi rekord.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.