Kineski premijer sastao se s čelnikom UN-a radi razgovora o multilateralizmu i klimatskim promjenama

Kineski premijer Li Keqiang sastao se u nedjelju s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda (UN-a) Antoniom Guterresom kako bi razgovarali o različitim pitanjima, uključujući multilateralizam i klimatske promjene.

Li je rekao da su Ujedinjeni narodi glavna institucija za podupiranje multilateralizma. Kina pridaje veliku važnost nezaobilaznoj ulozi UN-a u očuvanju svjetskog mira i promicanju zajedničkog razvoja.

U kontekstu trenutne složene i promjenjive međunarodne situacije, podupiranje multilateralizma u osnovi znači očuvanje svrhe i načela Povelje UN-a te potporu autoritetu UN-a u vođenju međunarodnih poslova, istaknuo je Li.

Potpora UN-u daje doprinos svjetskom miru i razvoju, rekao je kineski premijer, dodajući kako Kina pohvaljuje nova UN-ova postignuća pod Guterresovim vodstvom.

Obećao je da će Kina, kao i uvijek, jačati suradnju s agencijama UN-a, aktivno podupirati i sudjelovati u svim nastojanjima UN-a te sa svim stranama zajednički štititi svrhe i načela Povelje UN-a te norme međunarodnog prava, poštenja i pravde.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.