Wang Yi: Globalni centar za promicanje razvoja bit će platforma za produbljivanje Globalne razvojne inicijative

Foto: VCG

Kina će podržati koncept iskrenosti i poštenja te vrijednosti prijateljstva, pravde i zajedničkih interesa radi povećanja doprinosa globalnoj razvojnoj suradnji i dobre izgradnje i korištenja Centra za promicanje globalnog razvoja, kako bi ga učinila važnom platformom za dublje i konkretnije promicanje Globalne razvojne inicijative, rekao je u subotu kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi.

Wang je navedeno rekao tijekom prisustvovanja na svečanosti otvorenja Centra za promicanje globalnog razvoja čiji je domaćin Kineska agencija za međunarodnu razvojnu suradnju.

Napominjući kako je kineski predsjednik Xi Jinping najavio uspostavu centra tijekom Dijaloga na visokoj razini o globalnom razvoju u lipnju, Wang je rekao da je ovo novi napredak za Kinu u provedbi Globalne razvojne inicijative i novi korak u produbljivanju globalne razvojne suradnje.

Od predlaganja Globalne razvojne inicijative, Kina je pozitivno ujedinila međunarodnu zajednicu i pokrenula 32 važne mjere koje su postigle rane važne rezultate, rekao je Wang, dodajući kako se platforme za suradnju povećavaju, a interakcije svih strana sve su češće.

“Kineska modernizacija pruža nove izbore čovječanstvu za postizanje modernizacije, a novi razvoj Kine donosi nove prilike za globalni razvoj”, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.