Kineski izaslanik pozvao razvijene zemlje da “povećaju kolač” u financiranju klimatskih promjena

Foto: VCG

Kineski izaslanik za klimu pozvao je u ponedjeljak na tekućoj konferenciji UN-a o klimi razvijene zemlje da ispune svoja obećanja i “povećaju kolač” u financiranju klimatskih promjena.

Xie Zhenhua, posebni predstavnik kineskog predsjednika Xi Jinpinga i posebni izaslanik Kine za klimatske promjene, navedeno je rekao na forumu visoke razine o suradnji jug-jug oko klimatskih promjena održanom na 27. sjednici Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama u Kineskom paviljonu u egipatskom obalnom gradu Sharm El-Sheikhu.

Xie je u obraćanju istaknuo da su zemlje u razvoju najveće žrtve klimatskih promjena, s nedovoljnom sposobnošću prilagodbe i vanjskom potporom kod suočavanja s globalnim zatopljenjem.

S jedne strane, Kina poziva razvijene zemlje da ispune svoja obećanja i “povećaju kolač” u financiranju klimatskih promjena, napomenuo je izaslanik. S druge strane, Kina pomaže zemljama u razvoju u poboljšanju sposobnosti za prilagodbu klimi kroz suradnju jug-jug.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.