Ni zeleno i digitalno ne može bez kvalitetnog kadra

U organizaciji Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) i A1 Hrvatska danas je održana je LIFE konferencija, koja je ujedno i dio aktivnosti koje A1 Hrvatska provodi u sklopu projekta vidljivosti LIFE programa EU. Kako je uvodno rečeno, Projekt LIFE4GREENBROADBAND sufinanciran je iz LIFE programa, a radi se o ugradnji 120 sunčanih elektrana i 200 energetski učinkovitih sustava za hlađenje na baznim stanicama. Ukupna vrijednost investicije iznosi 2,2 milijuna eura od čega je 55% financirano iz LIFE programa, namijenjenog financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime.

Konferencijom GigaBITNO za zelenu energiju želi se približiti javnosti jedinstvene primjere primjene obnovljivih i alternativnih izvora energije, modele sufinanciranja sunčanih elektrana u Hrvatskoj te pokazati primjere dobre prakse iz susjednih zemalja. Kroz panel raspravu se želi govoriti i o liberalizaciji tržišta električne energije s naglaskom na energiju iz obnovljivih izvora.

Više pročitajte na: https://www.obz.hr/index.php/k2-listing/item/3506-ni-zeleno-i-digitalno-ne-moze-bez-kvalitetnog-kadra

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.