Xi se sastao s južnoafričkim predsjednikom Ramaphosom

Foto: Visual People

Kineski predsjednik Xi Jinping sastao se u utorak poslijepodne na Baliju u Indoneziji s južnoafričkim predsjednikom Cyrilom Ramaphosom.

Xi je istaknuo kako  je Kina uvijek gledala na odnose Kine i Južne Afrike iz strateške perspektive te je spremna učvrstiti međusobno političko povjerenje s Južnom Afrikom i zalagati se za veći razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Južne Afrike.

Ramaphosa je ponovno čestitao Xiju na njegovom ponovnom izboru za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e). Također je čestitao na punom uspjehu 20. Nacionalnog kongresa KPK-e te na velikim postignućima u razvoju Kine.

Južna Afrika nastavit će, bez oklijevanja, čvrsto podržavati načelo jedne Kine, rekao je Ramaphosa, ističući kako je njegova zemlja voljna učiti iz kineskog iskustva u zelenom razvoju i energetskoj transformaciji, aktivno sudjelovati u suradnji na Pojasu i putu te otvoriti svoja vrata i pozdraviti kineska poduzeća koja ulažu i provode suradnju u Južnoj Africi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.