Kineski ministar vanjskih poslova sastao se s indonezijskim ministrom koordinatorom na marginama samita G20

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi sastao se u srijedu na indonezijskom otoku Baliju s koordinatorom za suradnju s Kinom i ministrom koordinatorom za pomorstvo i ulaganja Luhutom B. Pandjaitanom na marginama samita Grupe 20 (G20) na Baliju.

Wang je odao priznanje golemim naporima koje je Indonezija uložila u osiguravanje uspjeha samita te rekao da će Kina nastaviti u potpunosti podržavati Indoneziju, koja drži rotirajuće predsjedništvo G20, u igranju svoje uloge.

Podsjećajući na uspješan posjet indonezijskog predsjednika Joka Widodoa Kini u srpnju ove godine, rekao je kako su dvojica šefova država tijekom posjeta postigla važan konsenzus i potvrdio da će dvije države raditi u općem smjeru izgradnje kinesko-indonezijske zajednice koja dijeli budućnost, što pokazuje visoku razinu strateškog međusobnog povjerenja.

Kina je spremna surađivati s Indonezijom kako bi osigurali da predstojeći sastanak između dvojice šefova država postigne plodonosne rezultate, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.