Xi se sastao s argentinskim predsjednikom Fernandezom

Kineski predsjednik Xi Jinping sastao se u utorak poslijepodne na indonezijskom otoku Baliju s argentinskim predsjednikom Albertom Fernandezom.

Xi je istaknuo kako je ova godina ključna za razvoj kinesko-argentinskih odnosa, tijekom koje su dvojica predsjednika zajednički proglasila 2022. Godinom kinesko-argentinskog prijateljstva i suradnje, a dvije su zemlje svečano proslavile 50. obljetnicu uspostave diplomatskih veza te su bilateralne razmjene i suradnju u raznim područjima podigle na novu visinu.

Kina i Argentina, kao velike zemlje u razvoju i gospodarstva u nastajanju, moraju zauzeti stratešku perspektivu u izradi plana za rast odnosa i raditi na stalnom napretku međusobnog sveobuhvatnog strateškog partnerstva, rekao je Xi.

Kina je spremna povećati razmjenu iskustva u upravljanju s Argentinom, istaknuo je Xi. Dvije zemlje podupiru jedna drugu na putu razvoja koji zadovoljava njihove nacionalne uvjete, očekivanja ljudi i potrebe vremena. Međusobno se podupiru i u zaštiti suvereniteta, sigurnosti i razvojnih interesa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.