Xi se sastao sa španjolskim premijerom Pedrom Sanchezom

Kineski predsjednik Xi Jinping sastao se u utorak poslijepodne na indonezijskom otoku Baliju s španjolskim premijerom Pedrom Sanchezom.

Napominjući kako će dvije zemlje sljedeće godine proslaviti 50. godišnjicu diplomatskih odnosa, Xi je rekao da su kinesko-španjolski odnosi održali zdrav i nesmetan rast u proteklih pet desetljeća, što se može pripisati njihovoj predanosti temeljnim načelima uzajamnog poštovanja, jednakosti i uzajamne koristi te ispravnom putu prijateljskih interakcija između zemalja s različitim kulturama i sustavima.

Provođenje modernizacije i visokokvalitetnog razvoja u Kini donijet će nove razvojne prilike za Španjolsku i zemlje diljem svijeta, rekao je Xi, dodajući kako je Kina spremna surađivati sa Španjolskom na podizanju međusobnog sveobuhvatnog strateškog partnerstva na novu razinu.

Xi je istaknuo da bi visoki čelnici dviju zemalja trebali održavati redovitu komunikaciju, ojačati dizajn i političko vodstvo na najvišoj razini te izgraditi snažnije međusobno povjerenje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.