Vukovar se prisjeća najtežeg dana u povijesti

Vukovar se prisjeća najtežeg dana u novijoj povijesti kada je 1991., nakon 87 dana herojskog otpora, 18. studenoga slomljena obrana grada koji je potom okupirala JNA i srpske paravojne postrojbe počinivši brojne zločine nad civilima i braniteljima u gotovo potpuno razrušenom gradu.

Neki od hodočasnika u Vukovar su stigli još u četvrtak, posebice oni iz udaljenijih gradova i mjesta, iz Splita, Dubrovnika, Zadra ili mjesta u Hercegovini.

A stigli su autobusima, automobilima, motorima pa i biciklima, a dio se odlučio i za hodnju. Među njima su i posavski branitelji koji već godinama pješače od Orašja u Bosni i Hercegovini do Vukovara, kako bi 18. studenoga odali počast gradu heroju.

Mnogi od domoljuba su ogrnuti hrvatskim zastavama, a u rukama nose hrvatske zastave i zastave ratnih postrojbi krajeva iz kojih dolaze.

Okupacija Vukovara potrajala je do 15. siječnja 1998. i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja nakon koje su se Vukovarci konačno vratili svojim domovima koje je prije toga trebalo obnoviti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.