Kina poziva SAD da posluša domaće pozive na razum i prestane opstruirati kineske tvrtke

Sjedinjene Države trebaju poslušati domaće glasove koji pozivaju na razum i prestati blokirati i uništavati kineske tvrtke, rekao je u petak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Prema izvješćima, američka industrijska koalicija poslala je pismo Jacku Reedu, predsjedniku odbora američkog Senata za oružane snage, i Jamesu Inhofeu, visokom članu odbora.

U pismu se kaže da amandman na Zakon o ovlaštenju za nacionalnu obranu (NDAA) iz 2023. kojim se vladinim agencijama zabranjuje poslovanje s kineskim proizvođačima poluvodiča nije jasno definiran u zakonima ili propisima te će predstavljati veliko opterećenje izvođačima i vladi.

“NDAA je u biti domaće zakonodavstvo SAD-a. Ipak, odlučno odbijamo umetanje negativnog sadržaja o Kini u nacrt zakona”, rekao je glasnogovornik Mao Ning na dnevnom brifingu za novinare odgovarajući na relevantan upit.

Globalni industrijski i opskrbni lanci oblikuju se kao rezultat i zakona tržišta i izbora poduzeća, rekao je Mao.

Pismo američke poslovne zajednice pokazuje da samovoljni prekidi štete globalnim industrijskim i opskrbnim lancima ne služe ničijim interesima i takve akcije neće dobiti podršku, dodao je Mao.

“SAD treba prestati politizirati, naoružavati i ideologizirati gospodarska, trgovinska i znanstveno-tehnološka pitanja, poštovati zakone tržišne ekonomije i pravila slobodne trgovine te braniti sigurnost i stabilnost globalnih industrijskih i opskrbnih lanaca”, rekao je Mao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.