Kineski premijer pozdravio ulaganja stranih tvrtki u Kinu

Kineski je premijer Li Keqiang tijekom sastanka s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom u četvrtak u Pekingu pozdravio strane tvrtke koje nastavljaju ulagati u Kinu.

Pozivajući obje strane na dodatno međusobno otvaranje, Li je rekao kako će Kina uvijek ostati predana osnovnoj državnoj politici otvaranja. Nastavit će poticati tržišno i zakonski utemeljeno međunarodno poslovno okruženje te tretirati sve vrste tvrtki ravnopravno i pošteno.

Li je rekao da će Kina postojano otvarati svoj financijski sektor i poticati više ulaganja kvalificiranih stranih institucionalnih ulagača, istovremeno održavajući domaću financijsku stabilnost.

Kina je spremna potaknuti suradnju s Europskom unijom temeljem uzajamnog poštovanja i jednakosti te ispravno rješavati razlike kako bi unaprijedili zdrav i stabilan razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i EU-a, rekao je Li, naglasivši kako se Kina nada da će vidjeti ujedinjenu i prosperitetnu EU.

Obje su se strane složile oko zaštite slobodne trgovine i stabilnosti međunarodnih opskrbnih lanaca te zajedničkog odgovora na klimatske promjene, energetsku sigurnost i druge globalne izazove.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.