Ministarstvo trgovine: Kina i EU uspostavile snažnu gospodarsku simbiozu

Foto: Visual People

Kina i Europska unija (EU) formirale su snažnu gospodarsku simbiozu pod vodstvom svojih čelništva, rekla je u četvrtak glasnogovornica Ministarstva trgovine.

U prvih 10 mjeseci 2022. vrijednost trgovine Kine i EU-a dosegnula je 711,4 milijarde američkih dolara, što je 6,3% više nego prethodne godine. Kina je i dalje najveći trgovinski partner EU-a, a EU drugi najveći trgovinski partner Kine, rekla je glasnogovornica Shu Jueting na tiskovnoj konferenciji.

Odgovarajući na upite o tome što će tekući posjet Kini predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela značiti za trgovinu između Kine i EU-a, Shu je rekla kako je Kina voljna raditi s EU-om na unapređenju suradnje na višoj razini i pružanju više stabilnosti i vitalnosti svjetskom gospodarstvu, nadovezujući se na razmjene između čelnika dviju strana.

Što se tiče izgleda sveobuhvatnog sporazuma o ulaganjima između Kine i EU-a, Shu je rekla da bi obje strane trebale raditi zajedno kako bi potaknule potpisivanje sporazuma i donijele korist ljudima i tvrtkama u Kini i EU-u.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.