Masterclass by Roman Rabik u Ugostiteljsko – turističkoj školi

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko – turistička škola, Osijek, u svojem je prostoru ugostio Romana Rabika, jednog od najoriginalnijih hrvatskih barmena.

Roman je održao Masterclass, odnosno pokaznu radionicu u okviru ESF projekta VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0006) za nastavnike i mentore kod poslodavaca radi jačanja kompetencija, kao i za učenike kojima je to bila dobra priprema za natjecanja.

Polaznicima spomenutih radionica prikazao je moderne miksologije izrade i nove trendove u koktel industriji. Barmenskim riječnikom Roman je dočarao avanturističke okuse, rast u perfekciji, tequila koktele, koji su, naglasio je, sastojci izvrsnog bara.

Završio sam Ugostiteljsku školu u Zagrebu i priprema koktela moja je strast već pune 23 godine koliko sam u ovom poslu. Prvi put držim radionicu u jednoj obrazovnoj ustanovi. Čast mi je biti ovdje u Regionalnom centru kompetentnosti jer dosad sam uglavnom radionice držao po raznim ugostiteljsko-turističkim objektima. Lijepo mi je ovdje u školi, uzbudljivo je i to mi je jedno novo iskustvo. Inače, kod izrade koktela puno pažnje pridajem modernim tehnikama, koje dalje prenosim jer znanje treba dijeliti. Mladima bih poručio kako ovo nije posao već način života, nema brze zarade, cijeli je život učenje. Raditi posao barmena je zanimljivo, uvijek si okružen s drugim ljudima, rekao bih šareno je “, istaknuo je Roman Rabik.

Roman Rabik osvajač je titule najkreativnijeg barmena Hrvatske 2014. godine te je predstavnik Hrvatske na svjetskom natjecanju u pripremi barskih mješavina na Kubi. U svoje radno iskustvo ubraja poznate restorane i hotele poput Okrugljaka, hotela Esplanada, Noel, B35, Time u Hrvatskoj kao i u inozemstvu (The Dean Hotel Dublin, Restoran Hector Norveška).

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.