Anketa Tsinghuinog centra i CGTN-a: 85% ispitanika pohvalilo kineski koncept zajedničke budućnosti

Foto: VCG

Čak 85% ispitanika u globalnom istraživanju pohvalilo je koncept “zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo”, dok ih je 94,2% napisalo kako cijeni vrijednosti “mira, razvoja, pravednosti, pravde, demokracije i slobode” za cijelo čovječanstvo koje je predložila Kina.

Istraživanje su proveli CGTN-ov think tank i Tsinghua-Epstein centar za globalne medije i komunikacije. Ispitano je ukupno 4000 ljudi iz 20 zemalja.

U proteklom desetljeću Kina je potpisala sporazume o suradnji na inicijativi Pojas i put s 20 arapskih država, a 17 arapskih država podržalo je Globalnu razvojnu inicijativu koju je predložila Kina.

S Globalnom razvojnom inicijativom složilo se 78,4% ispitanika, napisavši kako smatra da je “razvoj važan način za rješavanje globalnih problema”, dok je 79,4% priznalo plodove suradnje koje je ostvarila “Grupa prijatelja Globalne razvojne inicijative” u kojoj sudjeluje Kina.

Zbog različitih nacionalnih uvjeta, 84,1% ispitanika napisalo je kako je preduvjet za suradnju poštivanje razvojnih putova i sustavnih razlika različitih zemalja, a 89,6% očekuje da će zemlje međunarodne sporove rješavati dijalogom i konzultacijama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.