Kina održala popratni sastanak konferencije COP15 radi promicanja sklada s prirodom

Foto: VCG

Kina je u srijedu tijekom UN-ove konferencije o biološkoj raznolikosti (COP15) u kanadskom gradu Montrealu održala popratni sastanak za promicanje skladnog suživota čovječanstva i prirode.

Huang Runqiu, predsjednik konferencije COP15 i kineski ministar ekologije i okoliša, prisustvovao je na događaju i održao uvodni govor.

Huang je naglasio kako je kroz godine napornog rada kinesko očuvanje bioraznolikosti postiglo izvanredne rezultate, učinkovito očuvavši 74% nacionalno zaštićenih populacija divljih životinja i biljaka. Osim toga, obnovljene su populacije više od 300 ugroženih divljih životinjskih i biljnih vrsta, rekao je.

Kineski ministar također je rekao kako Kina očekuje da će sve strane zajednički raditi na postizanju dugo očekivanog “okvira” koji je ambiciozan, pragmatičan i uravnotežen, radi sprječavanja i preokretanja ozbiljnog gubitka bioraznolikosti.

Elizabeth Maruma Mrema, izvršna tajnica UN-ove konvencije o biološkoj raznolikosti i Marco Lambertini, glavni direktor Svjetskog fonda za zaštitu prirode, također su prisustvovali ma popratnom sastanku i održali govore.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.