Xi rekao da će Kina uvrstiti Saudijsku Arabiju na popis odredišta za grupna putovanja

Kina se složila uvrstiti Saudijsku Arabiju na popis odredišta za grupna putovanja i proširiti razmjene osoblja, kao i kulturne i međuljudske razmjenu između dviju zemalja, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping u četvrtak tijekom razgovora sa saudijskim prijestolonasljednikom i premijerom Muhamedom bin Salmanom Al Saudom.

Saudijski prijestolonasljednik je u ime kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda poželio dobrodošlicu Xiju u državni posjet i izrazio čestitke na uspješnom 20. Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine (KPK-a) i ponovnom izboru Xija za generalnog sekretara Centralnog komiteta KPK-e.

Naglasivši da trenutna međunarodna i regionalna situacija prolazi kroz duboke i složene promjene, Xi je rekao da je strateški i ukupni značaj odnosa Kine i Saudijske Arabije postao istaknutiji, dodavši da Kina razvoj odnosa sa Saudijskom Arabijom shvaća kao prioritet u svom cjelokupnom razvoju i vanjskoj politici, a posebno u diplomaciji na Bliskom istoku.

Xi je rekao da Kina podupire važne razvojne inicijative, uključujući Viziju 2030. Saudijske Arabije i Bliskoistočnu zelenu inicijativu, te je pozvao dvije zemlje da ostvare sinergiju inicijative Pojas i put i Vizije 2030., kako bi unaprijedile suradnju u raznim područjima radi postizanja više rezultata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.