Xi se sastao s kraljem Saudijske Arabije Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom

Kineski predsjednik Xi Jinping sastao se u četvrtak s kraljem Saudijske Arabije Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom u palači al-Yamamah u Rijadu.

Suradnja Kine i Saudijske Arabije ima široku perspektivu. Kina vidi Saudijsku Arabiju kao važnu silu u multipolarnom svijetu i pridaje veliku važnost razvoju sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Saudijskom Arabijom, rekao je Xi.

Kina je spremna daljnje povećati stratešku komunikaciju i produbiti sveobuhvatnu suradnju sa Saudijskom Arabijom kako bi ostvarili razvojne interese dviju zemalja i zaštitili svjetski mir i stabilnost, rekao je Xi.

Kralj Salman izrazio je srdačnu dobrodošlicu Xiju zbog ponovnog posjeta Saudijskoj Arabiji i rekao da je Xijev uspješan posjet Saudijskoj Arabiji 2016. bio doista nezaboravan.

Kralj Salman istaknuo je da visoko cijeni odnose s Kinom i spreman je surađivati sa Xijem kako bi unaprijedili sveobuhvatno strateško partnerstvo Saudijske Arabije s Kinom i omogućili više koristi za oba naroda koji imaju prijateljske odnose. To će također pogodovati regionalnom i globalnom miru i stabilnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.