Foto: Xinhua

Kineski predsjednik Xi Jinping sastao se u petak ovdje s Rashadom Mohammedom Al-Alimijem, predsjedavajućim Predsjedničkog rukovodećeg vijeća Jemena.

Tijekom sastanka Xi je istaknuo kako Kina podržava Jemen u očuvanju suvereniteta, neovisnosti, jedinstva i teritorijalnog integriteta te podržava sve strane u Jemenu da riješe jemensko pitanje političkim rješenjima.

Kina je voljna nastaviti pružati pomoć u okviru svojih mogućnosti za obnovu Jemena i promicati konsolidaciju i produbljivanje tradicionalnog prijateljskog odnosa između dviju zemalja, rekao je Xi, dodajući da je Kina također voljna raditi s Jemenom na produbljivanju kinesko-arapskog kolektiva suradnju i stvoriti nove izglede za razvoj kinesko-arapskih odnosa.

Alimi je rekao da Jemen ima dugu povijest prijateljskih razmjena s Kinom. Tijekom godina Kina je pomagala i podržavala Jemen, što će pamtiti jemenski narod koji gaji prijateljske osjećaje prema kineskom narodu.

Alimi je također izrazio zahvalnost Kini što se zalaže za Jemen u međunarodnim prilikama, te je zaželio jačanje prijateljske razmjene i suradnje s Kinom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.