Kina će unaprijediti otvaranje na visokoj razini, proširiti institucionalno otvaranje: premijer

Kina će nastaviti s napredovanjem otvaranja na visokoj razini i postojano će širiti institucionalno otvaranje te će poželjeti dobrodošlicu većem broju stranih ulagača da ulažu i posluju u Kini, prema kineskom premijeru Li Keqiangu.

Li je to rekao u petak tijekom susreta s novinarima nakon održavanja sedmog Okruglog stola “1+6” u gradu Huangshanu, istočnokineskoj pokrajini Anhui.

Predsjednik Grupacije Svjetske banke David Malpass, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva, glavna direktorica Svjetske trgovinske organizacije Ngozi Okonjo-Iweala, glavni tajnik Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj Mathias Cormann, predsjedavajući Financijskog odbora Odbor za stabilnost Klaas Knot i Changhee Lee, posebni predstavnik glavnog direktora Gilberta Houngboa Međunarodne organizacije rada, zajedno su se s Lijem susreli s novinarima.

Li je rekao da je okrugli stol proizveo mnogo novog konsenzusa i izrazio povjerenje u podržavanje multilateralizma, jačanje multilateralne suradnje i promicanje globalnog gospodarskog razvoja. Sudionici su podijelili mišljenje da se svjetsko gospodarstvo suočava s brojnim ozbiljnim izazovima kakvi se rijetko viđaju godinama, a veće poteškoće zahtijevaju pojačane zajedničke akcije.

Istaknuo je da je Kina korisnik i promotor globalnog otvaranja, te branitelj i doprinos postojećem međunarodnom poretku i gospodarskim i trgovinskim pravilima. Kina čvrsto podupire šest glavnih međunarodnih gospodarskih organizacija u daljnjem jačanju njihove uloge platformi za promicanje većeg otvaranja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.