Sportaši najbolji promotori hrvatske države

I ove godine vidimo da su naši sportaši najbolji promotori hrvatske države, rekla je ministrica turizma Nikolina Brnjac nakon što je hrvatska reprezentacija jučer pobijedila Brazil i ušla u polufinale Svjetskog prvenstva u nogometu.

Istaknula je kako se prvenstvo prati u cijelome svijetu, što je odlična promocija Hrvatske.

– Svugdje su naše kockice, rekla je Brnjac.

– Svugdje se gugla Hrvatska, Croatia… Mislim da nema tih novaca koji mogu platiti ovakvu promociju Hrvatske, općenito, i hrvatskog turizma, poručila je.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je kako je izuzetno važno ulagati u sport te da je u proračunu za 2024. i 2025. predviđeno preko dvjesto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa.

Uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ali i inače hrvatskih sportaša, promocija je Hrvatskoj koja se ne može platiti, izjavila je novinarima Brnjac, koja je nazočila sjednici Nacionalnog odbora HDZ-a.

Državi je to, kazala je, od velikog značaja, pa se od kraja 2018. počelo s promocijom velikih sportskih manifestacija s preko 30 milijuna kuna, zbog promocije Hrvatske kao velike zemlje sportskih ljudi, velikih sportaša i uspjeha. Podsjetila je da su ulaganja države u taj segment 2016. bila oko 215 milijuna kuna, a sada su preko pola milijarde kuna, oko 70 milijuna eura već za iduću godinu.

Ministrica je izvijestila da su iznosi proračunskih sredstava za 2024. i 2025. preko sto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa, te iduće godine sve jedinice lokalne samouprave trebaju pripremiti projektnu dokumentaciju i imati spremne građevinske dozvole, elaborate i javljati se na natječaje koje će raspisivati Ministarstvo turizma i sporta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.