Izvješće: Kinesko tržište robe široke potrošnje otporno unatoč bolesti COVID-19

Foto: VCG

Kineski sektor robe široke potrošnje pokazao je otporan učinak unatoč utjecaju bolesti COVID-19, navedeno je u industrijskom izvješću.

Sektor je u prva tri kvartala 2022. zabilježio rast od 3,6% na godišnjoj razini, stoji izvješću koje su zajednički objavili  tvrtke Bain & Company i Kantar Worldpanel za šire područje Kine.

Izvješće je analiziralo 26 ključne kategorije koje obuhvaćaju četiri najveća sektora robe široke potrošnje, odnosno pakiranu hranu, pića, osobnu njegu i kućnu njegu.

U ta četiri sektora, pakirana hrana i kućna njega predvodili su rast tijekom navedenog razdoblja, zbog gomilanja zaliha izazvanog epidemijom i povećane brige za zdravlje i higijenu.

U maloprodajnom kanalu, e-trgovina je rasla sličnim tempom kao i cjelokupno tržište robe široke potrošnje, dok su manji formati izvanmrežnih trgovina i internetsko-fizičke trgovine bili potaknuti epidemijom, navedeno je u izvješću.

U trećem tromjesečju internetsko-fizička trgovina zabilježila je rast vrijednosti od 17% u usporedbi s prošlom godinom jer su potrošači nastojali napraviti zalihe i zadovoljiti trenutne potrebe.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.