Vicepremijer: Kina će surađivati s UAE-om radi novog napretka praktične suradnje

Foto: Visual People

Kina je spremna surađivati s Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE-om) radi zajedničkog promicanja novog napretka bilateralne praktične suradnje, rekao je vicepremijer Hu Chunhua.

Hu je navedeno rekao u nedjelju tijekom sastanka sa šeikom Mansurom bin Zajedom Al Nahjanom, zamjenikom premijera UAE-a i ministrom predsjedničkih poslova, u glavnom gradu UAE-a Abu Dabiju.

Hu je prvo zamolio šeika Mansoura da prenese srdačne pozdrave kineskog predsjednika Xi Jinpinga predsjedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata šeiku Muhamedu bin Zajedu Al Nahjanu, prije nego što ga je izvijestio o velikim postignućima i dalekosežnom značaju 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine.

Od početka ove godine, predsjednik Xi i predsjednik šeik Muhamed sastali su se i razgovarali telefonom, postigavši široki konsenzus o produbljivanju svestrane suradnje između dviju zemalja, rekao je.

Prvi samit Kine i arapskih država i samit Kine i Vijeća za zaljevsku suradnju uspješno su održani, postigavši plodonosne rezultate, rekao je Hu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.