Kina sagradila najveći svjetski koridor čiste energije

Foto: VCG

Hidroelektrana Baihetan, druga najveća u svijetu prema ukupnom instaliranom kapacitetu, u utorak je u potpunosti proradila u gornjem toku rijeke Jangce u jugozapadnoj Kini, priopćila je Kineska korporacija Tri klanca.

Njezino puštanje rad označilo je dovršetak najvećeg svjetskog koridora čiste energije, u kojem šest mega hidroelektrana na Jangceu radi kako bi prenijele električnu energiju sa zapada bogatog resursima u regije na istoku s visokom potrošnjom energije.

Baihetan je počeo s punim radom nakon što je posljednja od njegovih 16 hidrogeneracijskih jedinica u utorak ujutro dovršila 72-satni probni rad. S ukupnim instaliranim kapacitetom od 16 milijuna kilovata, Baihetan je na drugom mjestu u Kini nakon projekta brane Tri klanca u središnjoj kineskoj pokrajini Hubei.

“Baihetan predstavlja veliki napredak u kineskoj proizvodnji vrhunske opreme, budući da je opremljen sa 16 domaćih hidrogeneracijskih jedinica, a svaka ima kapacitet od milijun kilovata, što je najveći kapacitet pojedinačne jedinice na svijetu”, rekao je Lei. Mingshan, predsjednik Kineske korporacije Tri klanca.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.