Kineski izaslanik pozvao na veću međunarodnu potporu Afganistanu

Foto: VCG

Kineski izaslanik u utorak je pozvao na veću međunarodnu potporu Afganistanu jer je zemlja u ključnoj fazi izgradnje nacije.

Još mnogo toga treba učiniti za ostvarenje mira i razvoja u toj zemlji. Afganistanski narod ne treba zaboraviti. Međunarodna zajednica trebala bi uložiti veće napore kako bi pružila veću podršku i pomoć, rekao je Zhang Jun, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima.

Moraju se uložiti napori u odlučnu borbu protiv terorizma i sprječavanje povratka terorističkih snaga, rekao je u Vijeću sigurnosti.

Međunarodna zajednica trebala bi održati jedinstvo i suradnju, napustiti dvostruke standarde i politizaciju, pomoći Afganistanu u učinkovitoj borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala te odlučno spriječiti da Afganistan ponovno postane središte terorističkih organizacija, rekao je.

Kina poziva afganistanske talibane da se klone svih terorističkih snaga i poduzmu odlučne i snažne mjere kako bi osigurali sigurnost Afganistanaca i stranih diplomata i državljana, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.