Xi rekao da je Kina spremna unaprijediti odnose s Australijom na temelju uzajamnog poštovanja i načela obostrano korisne suradnje

Foto: Visual People

Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je u srijedu da je Kina spremna unaprijediti odnose s Australijom na temelju uzajamnog poštovanja i načela obostrano korisne suradnje.

Xi je povodom proslave 50. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja razmijenio čestitke s australskim generalnim guvernerom Davidom Hurleyem i premijerom Anthonyjem Albaneseom.

Xi je u porukama napisao kako je od uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Australije prije 50 godina praktična suradnja u raznim područjima postigla plodonosne rezultate, donoseći opipljive dobrobiti građanima dviju zemalja.

Xi je rekao da pridaje veliku važnost razvoju kinesko-australskih odnosa  te je spreman raditi s Australijom kako bi 50. obljetnicu diplomatskih odnosa iskoristili kao priliku, pridržavali se međusobnog poštovanja i načela obostrano korisne suradnje, promicali održivi razvoj kinesko-australskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva i nastavili donositi dobrobiti dvjema nacijama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.