Xi telefonski razgovarao s predsjednikom Obale Bjelokosti

Foto: Visual People

Kineski predsjednik Xi Jinping u utorak je telefonski razgovarao s predsjednikom Obale Bjelokosti Alassaneom Ouattarom na Ouattarin poziv.

Nazvavši Obalu Bjelokosti važnim partnerom Kine u Africi, Xi je istaknuo kako se iduće godine obilježava 40. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Obale Bjelokosti, što je vrijedno obilježavanja s obje strane.

Kina visoko cijeni to što se Obala Bjelokosti čvrsto pridržava načela jedne Kine, rekao je Xi, pozivajući na napore iz obiju država kako bi se nastavile podržavati u pitanjima koja se odnose na međusobne temeljne interese te konsolidirale i produbile bilateralne odnose i podigle veze na novu razinu.

Kineski je predsjednik rekao da suradnja Kine i Obale Bjelokosti ima široku perspektivu, dodajući kako je Kina voljna povećati sveobuhvatnu suradnju s Obalom Bjelokosti, uključujući širenje trgovine poljoprivrednim proizvodima i jačanje suradnje u uzgoju i preradi riže i kakaovca.

Xi je izrazio nadu da će relevantni projekti koje podupiru i poduzimaju kineski izvođači biti dovršeni što je prije moguće i donijeti dobrobit.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.