Kineski izaslanik pozvao na poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije

Foto: VCG

Kineski izaslanik u srijedu je pozvao na poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije.

U obraćanju na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a o Siriji, Geng Shuang, zamjenik stalnog predstavnika Kine u Ujedinjenim narodima, rekao je kako je sigurnosna situacija u Siriji već neko vrijeme turbulentna. Turska je u više navrata gađala sjevernu Siriju zračnim napadima i artiljerijskim granatiranjem i nastavlja prijetiti pokretanjem kopnenih akcija. Izrael je često napadao mete unutar Sirije.

“Sirija je suverena država. Sve vojne operacije na njezinom tlu bez pristanka sirijske vlade, bez obzira na izgovor, predstavljaju kršenje njezina suvereniteta i teritorijalnog integriteta”, rekao je Geng.

“Pozivamo Tursku i Izrael da odmah prekinu s prekograničnim napadima i pronađu rješenja kroz dijalog i konzultacije. Ilegalna prisutnost stranih postrojbi na sirijskom teritoriju također mora prestati”, rekao je.

Pravilno rješenje sirijskog pitanja, na kraju krajeva, može se postići samo političkim sredstvima. Što prije dođe do političkog rješenja, to će prije ljudi biti oslobođeni patnji, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.