Kineski “vodotoranj” bilježi povećanje biološke raznolikosti

Foto: VCG

Pokrajina Qinghai u sjeverozapadnoj Kini postaje sve ugodnije stanište za divlje životinje zahvaljujući brojnim mjerama očuvanja provedenim posljednjih godina.

Qinghai, prozvan “vodotornjem Kine”, dom je područja Sanjiangyuan gdje izviru Jangce, Žuta rijeka i Lancang. Uz visoku koncentraciju vrsta, pokrajina unapređuje zaštitu divljih životinja temeljem niza ustanova kao što su parkovi divljih životinja, botanički vrtovi i centri za spašavanje i razmnožavanje divljih životinja.

U Parku divljine visoravni Qinghai-Tibet trenutno se nalazi više od 1200 divljih životinja 108 vrsta, uključujući 97 divljih životinja iz 16 vrsta pod državnom zaštitom I. razreda i 210 divljih životinja iz 30 vrsta pod zaštitom II. razreda.

U postaji za spašavanje i razmnožavanje divljih životinja u Nacionalnom parku planine Qilian, osoblje je zauzeto hranjenjem divljih životinja kao što je pustinjska mačka. Stanica, koja je počela s radom u srpnju, primila je 34 izolirane i ozlijeđene divlje životinje, među kojima je 26 pod zaštitom države I. ili II. razreda. U međuvremenu ih je uspješno pušteno sedam, uključujući jednu divlju životinju pod državnom zaštitom I. razreda i četiri divlje životinje pod zaštitom II. razreda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.