Ministri vanjskih poslova Kine i Australije održali strateški dijalog

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi i njegova australska kolegica Penny Wong održali su u srijedu u Pekingu šesti kinesko-australski vanjski i strateški dijalog.

Wang, koji je i član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, istaknuo je kako se Wongin posjet poklapa s 50. obljetnicom uspostave diplomatskih veza dviju zemalja te ima simboličan značaj.

Kina i Australija nemaju niti povijesnih razmirica niti temeljnih sukoba interesa, rekao je, dodajući kako obje strane trebaju i mogu biti obostrano potrebni partneri u suradnji.

Održavanje zdravog i stabilnog razvoja kinesko-australskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva u potpunosti služi temeljnim interesima dvaju naroda, a također je pogodno za promicanje mira i razvoja u azijsko-pacifičkoj regiji i svijetu, rekao je Wang.

Kina cijeni spremnost nove australske vlade na poboljšanje i razvoj bilateralnih odnosa, rekao je Wang, dodajući da bi dvije države trebale zajednički provoditi važan konsenzus koji su uspostavili državni čelnici kako bi postigle ovaj cilj.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.