Objavljena službena maskota i logo Blagdana proljeća 2023

Godina zeca je pred vratima, budući da kineska Nova godina stiže 22. siječnja 2023. godine.

Nakon prikupljanja bezbrojnih omiljenih opcija publike i kroz sustavno i informativno istraživanje velikih podataka, rođen je službeni logo i slika maskote Proljetnog festivala 2023., “Tu Yuanyuan”. Riječ je o prvoj maskoti u intelektualnom vlasništvu generiranoj analizom velikih podataka u 40-godišnjoj povijesti gala programa za Blagdan proljeća.

Dizajn maskote “Tu Yuanyuan” izradili su u četiri mjeseca Chen Xiangbo, direktor i glavni kustos muzeja umjetnosti Guan Shanyue u Shenzhenu i ekipa za vizualni dizajn gala programa za Blagdan Proljeća. Cjelokupna slika temelji se na karakteristikama kineskog bijelog zeca i uključuje estetski stil gongbi, pažljivu realističku tehniku u kineskom slikarstvu, a zatim je dovršena pomoću tehnologije 3D modeliranja.

Praktički svako kinesko kućanstvo s obitelji i uz hranu ispred isprepletenih pjesama, plesa, komičnih skečeva, opere i ekstravagancije temeljene na narodnoj umjetnosti na TV-u prati gala programa za Blagdan proljeća koji počinje točno u 20 sati na lunarnu Novu godinu, što je uobičajeni ritual ulaska u novu godinu u današnjoj Kini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.