Xi se sastao s predsjednikom stranke Ujedinjena Rusija Medvedevom

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i kineski predsjednik, u srijedu se sastao s predsjednikom stranke Ujedinjena Rusija Dmitrijem Medvedevom, koji je posjetio Kinu na poziv KPK-e.

Nakon što je od Medvedeva zatražio da prenese srdačne pozdrave i najbolje želje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, Xi je rekao kako je 20. Nacionalni kongres KPK postavio središnje zadatke za izgradnju velike moderne socijalističke zemlje u svakom pogledu te unaprjeđenje preporoda kineske nacije na svim frontama kroz kineski put modernizacije.

Kina ima puno povjerenje u slijeđenje kineskog puta modernizacije te će pružiti više mogućnosti za svjetski mir i prosperitet, rekao je Xi.

Xi je dodao kako su institucionalizirane razmjene između KPK-e i stranke Ujedinjena Rusija dvjema zemljama dugoročno postale jedinstven kanal i platforma za konsolidaciju političkog međusobnog povjerenja, promicanje uzajamno korisne suradnje i demonstraciju strateške koordinacije. Xi je rekao kako ti aspekti podržavaju stabilan razvoj bilateralnih veza u novom dobu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.