Fantastičan kraj godine u Ravliću na slavonski način

Pred sam kraj 2022. godine, Mesna industrija Ravlić donosi dobre vijesti za sve svoje trenutne i buduće kupce iz rodne Slavonije, a i šire. Dogradnja pogona prerade mesa se realizira po planu i očekuje se puštanje istog u pogon u prvoj polovici 2023. godine. Ovaj veliki projekt će kroz podizanje proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta značajno doprinijeti gospodarskom razvoju Osječko-baranjske županije.

Mesna industrija Ravlić unatoč nepovoljnoj gospodarskoj situaciji ne staje na razvoju i radi na proširenju svoje djelatnosti koja će uz svježe meso proizvoditi i prerađene proizvode te će kroz tradicionalne okuse proširiti slavonske običaje diljem Hrvatske.

Slavonija je već dobro poznata po odličnoj hrani, domaćinskoj atmosferi i neizostavnim tamburicama, a MI Ravlić razvija nove mesne proizvode koji će predstavljati sve od toga i prenijeti kroz okuse sva obilježja sa slavonskih ravnica.

U ožujku 2021. godine je krenuo u realizaciju važan projekt dogradnje pogona prerade mesa površine 3 000 m2 kojim će se za 4 puta povećati kapacitet postojeće prerade mesa. Planirana investicija omogućit će podizanje kapaciteta na razinu cca 20 tona dnevne proizvodnje. Investicija je subvencionirana iz Europskih programa ruralnog razvoja za Podmjere 4.2 “Potpora za ulaganje u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda” i vrijedna je 7 000 000 eura od čega se 50% financira kroz bespovratna sredstva iz Europske unije.

Izgradnjom nove prerade mesa otvorit će se preko novih 50 radnih mjesta, a zapošljavanje stručnih djelatnika je već započelo i to prvenstveno mesara, no uz povećanje obima posla bit će potrebni i dodatni vozači, inženjeri prehrambene tehnologije, ekonomisti i ostali stručni radni kadar.  Uz rad na trenutnim investicijskim projektima kontinuirano se poboljšavaju uvjeti rada i dodatno se educira postojeća radna snaga. Ravlić je u potrazi za kvalitetnom radnom snagom koja će doprinijeti razvoju i rasti zajedno s ovom perspektivnom industrijom. Mesna industrija Ravlić vjeruje u Slavoniju i prenosi sve dobrobiti njezine plodne zemlje, zdrave atmosfere i ljepote koji će se osjetiti u svakom zalogaju njihovih proizvoda.

Nastavno na navedeno, važan dio aktualnih projekata su uspješno realizirani te je prva investicija Mesne industrije Ravlić u vlastitu farmu tovne junadi prošla sve tehničke uvijete i krenula je s radom. Početkom prosinca ove godine odrađen je tehnički pregled farme koji je ispunio sve uvijete te je farma “dobila zeleno svjetlo” za puštanje u pogon.

Riječ je o investiciji u vlastitu modernu farmu tovne junadi kapaciteta 1000 grla kojom će ojačati i proširiti suradnju s preko 300 kooperanata te malih i srednjih OPG-ova s kojima danas posluju. Ovo je jedna od modernijih farmi na području Hrvatske, gdje će se pod budnim okom njihovih tehnologa, uzgajati junad kombinacijom moderne tehnologije i tradicionalnog uzgoja. S izgradnjom farme započeli su 2020. godine, a upravo su spojili naizgled nespojivo: tradiciju i najnoviju tehnologiju koja će ojačati i osigurati da se proizvodi dostave kupcima po provjerenom izvornom receptu, no uz automatiku koja će osigurati brzinu dostave proizvoda do krajnjeg kupca, a koja garantira svježinu i kvalitetu.

Slijedom toga stiglo je već preko 150 grla tovne junadi pasmine Charolais i Limousin.

Najkasnije do kraja siječnja 2023. Mesnoj industriji Ravlić je u planu popuniti farmu s do 700 junadi čime će kapacitet biti u punom pogonu.

Ukupna vrijednost ovog ciklusa zajedno s investicijom u novi pogon prerade mesa iznosi gotovo 70 milijuna kuna što je iznos kojim će Mesna industrija Ravlić na domaćem tržištu doprinijeti gospodarskom razvoju Hrvatske, a na inozemnom ojačati svoju tržišnu poziciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.