Glavno kinesko tijelo za ekonomsko planiranje naglasilo stabilan razvoj u 2023.

Glavno kinesko tijelo za ekonomsko planiranje naglasio je napore za pravilnu provedbu optimiziranog odgovora na epidemiju uz bolju koordinaciju prevencije i kontrole epidemije s gospodarskim i društvenim razvojem u 2023.

Vlasti za reforme i razvoj na svim razinama diljem zemlje trebale bi naporno raditi na stabilizaciji rasta, zaposlenosti i cijena te snažno potaknuti povjerenje tržišta, rekao je He Lifeng, čelnik Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme, na radnoj konferenciji u srijedu.

Pozvao je na temeljite napore radi proboja uskih grla koja koče visokokvalitetni razvoj i jačanja samopouzdanja na visokoj razini u znanosti i tehnologiji. Potrebno je raditi na ubrzanju razvoja modernog industrijskog sustava i izgradnji modernog logističkog sustava, uz aktivno i razborito promicanje vrhunca ispuštanja ugljika i ugljične neutralnosti.

Država će promicati izgradnju socijalističkog tržišnog ekonomskog sustava i unaprijediti otvaranje na visokoj razini te će ostvariti solidan napredak u provedbi glavnih regionalnih i urbano-ruralnih strateških planova kako bi se osigurala dobrobit ljudi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.