Dužnosnica: Kina raspodjeljuje medicinska sredstva kako bi osigurala zdravlje ljudi

Foto: VCG

Kina aktivno raspodjeljuje medicinske resurse kako bi osigurala zdravlje ljudi i u cijeloj zemlji ima dovoljno medicinskih resursa, rekla je u četvrtak kineska zdravstvena dužnosnica.

Jiao Yahui, voditeljica Ureda za medicinsku administraciju Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva, rekla je na tiskovnoj konferenciji da kineski medicinski resursi mogu zadovoljiti potrebe za liječenjem svih teških slučajeva bolesti COVID-19, uključujući starije osobe i pacijente koji boluju od pratećih bolesti.

Budući da su različita područja u Kini u različitim fazama širenja bolesti COVID-19, rekla je, mjesta koja trenutno prolaze kroz vrhunce zaraze možda su se suočila s neravnotežom između ponude i potražnje, ali situacija je riješena kroz više mjera.

Broj klinika za liječenje groznice u bolnicama srednje veličine i većim dosegnuo je 16 000, rekla je Jiao. Nacionalna stopa popunjenosti kreveta za teške slučajeve, kojih trenutno ima ukupno 181 000, još nije dosegla 80%, dodala je.

Što se tiče opskrbe lijekovima, Jiao je rekla da je Kina jedan od najvećih proizvođača lijekova za visoku temperaturu, a ukupni proizvodni kapaciteti zemlje dovoljni su za zadovoljavanje potražnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.